Black

Een tijdje geleden heb ik de geweldig goede boeken van Dirk Bracke ontdekt. Ik heb mij dan ook verdiept in een aantal boeken van hem, onder andere Black en Back. Het verhaal speelt zich af in de straten van Brussel waar er vele bendes rondhangen. Mavela (haar echte naam is Marie-Evelyne) is een gewoon meisje die dankzij haar neef mee in een bende, de Black Bronx is verzeild geraakt waardoor ze al snel op het verkeerde pad terecht komt. Na een tijdje leert ze een jongen kennen, genaamd Marwan waar ze het ontzettend goed mee kan vinden en waarmee ze een nieuw leven wil starten. Ze spreken dan ook geregeld eens met elkaar af. Maar ook hier is alles niet rozengeur en maneschijn. Marwan is lid van de 1080'ers en als de leden van de bendes ooit te weten komen dat ze af en toe met elkaar afspreken zullen ze niet weten wat hun te wachten staat.

Deze boeken zijn geschreven door Dirk Bracke, uitgegeven door Davidsfonds in 2006 en tellen 197 en 253 pagina's. Naar mijn mening is dit een echte aanrader want de boeken lezen heel erg vlot, zijn meeslepend en het belangrijkste: het is een ontzettend goed verhaal. Omdat dit boek mij zo aansprak heb ik er dan ook een voorstelling over gegeven tijdens het vak Nederlands aan de hand van een zelfgemaakte bookpusher die je hieronder kan bekijken.


Nadat ik de boeken gelezen had kon ik het niet laten om de film ook eens te bekijken. Niet in de bioscoop natuurlijk want daar was ik nog te jong voor maar we hebben de film gekocht en hebben er gezellig thuis naar gekeken. Ik vond de film geweldig en ik heb zeker geen spijt van deze aankoop. Maar bij mij blijven de boeken toch het best. Daar kan je fantasie de vrije loop gaan en met zo'n goede schrijver had ik ook niet anders verwacht.

Voor degene die nog een paar boeken van Dirk Bracke wil lezen zijn dit nog enkele aanraders die hij samen met Herman Van Campenhout geschreven heeft: blinde woede en IQ 140.
Reacties