Washi tape

Graag wil ik jullie laten kennismaken met één van mijn favoriete knutselmaterialen: washi tape. Je vindt ze in verschillende maten en kleuren. Jullie hebben misschien geen flauw idee wat je met zo'n beetje plakband kunt doen maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Het belangrijkste is dat het niet veel tijd inneemt om er iets mee te maken maar dat je toch tot een heel leuk resultaat kunt komen. Ik zet voor jullie de tofste ideetjes even op een rijtje.  • Dit is één van mijn favoriete washi tape ideetjes: een foto kadertje versieren. Het is helemaal niet moeilijk maar het resultaat mag toch gezien worden (vind ik toch ;-)). Bij mij staat het kadertje al te blinken op de kast.

  • Washi tape is ook geschikt voor het maken van verjaardagskaartjes voor jong en oud. Al deze ideetjes heb ik gevonden op Pinterest maar het maken van een eigen creatie is ook altijd leuk. 
  • Deze pennenhouder is simpelweg gemaakt met een blik (in dit geval van nootjes) en natuurlijk met washi tape die ik er heb opgeplakt. Als kers op de taart heb ik er ook een krijtbord sticker opgeplakt en er dan ook iets opgeschreven met een krijtstift. 


  • Natuurlijk heb ik ook aan de gezelligheid in huis gedacht. Je kan met heel weinig moeite je saaie kaarsjes omtoveren tot iets totaal nieuws dat perfect in je interieur past (als je een goed kleurtje kiest tenminste). 


  • Orde in huis is natuurlijk ook heel erg belangrijk en daar kan washi tape ook goed bij helpen. Als je aan bv. een oplader een vlaggetje van washi tape hangt zal je je nooit meer vergissen van oplader tussen al die wir war van draden.


Dit waren een paar van mijn favoriete washi tape ideetjes maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden bv. je gsm-hoesje versieren, je sleutels een leuk kleurtje geven, je schriftjes er meer versieren,... 
Hopelijk is jullie passie voor washi tape nu net zo hard gegroeid als die van mij en gaan jullie aan de slag met deze leuke plakband die te vinden is in de Hema. 

PS: voor wie nog meer wilt doen met washi tape maar inspiratie te kort komt, neem zeker eens een kijkje op Pinterest. 

Reacties