Rauwe aardbeienconfituur

Een tijdje geleden heeft mijn mama een geweldig nieuw receptje uitgetest: rauwe aardbeienconfituur! Dit receptje is helemaal geschikt om te eten op de boterham of zelfs om met alpro yoghurt tijdens dit warme weer. Want het smaakt namelijk heerlijk fris en het is bovendien nog eens super gezond! Het enige nadeel is dat ondanks deze confituur zo gezond is, je het maar één week kan bewaren. Maar dat is bij ons thuis geen enkel probleem want tegen dan is deze confituur al lang op. Vandaag verdween jammer genoeg het laatste beetje confituur al in onze maag en omdat we het dan ook zo lekker vonden hebben we er maar meteen nieuwe gemaakt. Dit keer mocht ik een beetje mee helpen met het bereiden van dit receptje en het is dan ook helemaal niet moeilijk om dit te maken. Ik leg het jullie met plezier uit.



Nodig:
  • bakje aardbeien 
  • kokosbloemsuiker
  • chiazaad
  • mixer
  • mesje
  • weckpot
Bereiding:

  • Was eerst alle aardbeien grondig en verwijder de groene kroontjes van de aardbeien.


  • Mix vervolgens alle aardbeien.

  • Voeg er daarna 1 eetlepel kokosbloemsuiker en 2 eetlepels chiazaad aan toe.
1 eetlepel kokosbloemsuiker
2 eetlepels chiazaad
  • Roer alles goed door elkaar en doe je aardbeienconfituur in een weckpot. Zet daarna de weckpot in de koelkast. (Het chiazaad in de koelkast zorgt ervoor dat je confituur dikker wordt.)

Wij hebben dit receptje van Mama Lady Licious. Wij zijn alvast super grote fan en hopelijk jullie ook!

Reacties