M-Fair

Zondagnamiddag brachten mijn mama en ik een bezoekje aan M-Fair te Mechelen. Dit tof moeder dochter uitstapje was zeker en vast geslaagd. M-Fair is een beurs waar ecodesign en fair fashion in de belangstelling staan. Je vindt hier allerlei standen waarbij ecologische en in eerlijke omstandigheden geproduceerde kledij centraal staan (natuurlijk worden er ook nog andere toffe eco-spulletjes verkocht). De standhouders waaronder bv. Bamboo Belgium, Hooked, Supergoods, Oxfam wereldwinkel, Anders getint,... willen aantonen dat er helemaal niets mis is met ecodesign. Integendeel, door het dragen van ecodesign zorgen we mee voor een beter wereld en het ziet er nog goed uit ook! 

Ik heb zelf ook mijn steentje bijgedragen en ben nu trotse eigenaar van een fair-muts van Hooked. Mijn muts is gemaakt in Peru door vrouwen die niet zo veel kansen hebben op de arbeidsmarkt. Als zij die dag niet zo veel tijd hebben om veel mutsen te maken worden zij gewoon betaald voor de mutsen die zij hebben afgewerkt. Hebben zij die dag veel tijd en kunnen zij bijvoorbeeld 5 mutsen afwerken dan worden zij voor die 5 mutsen betaald. 
Die dag kon je ook een paar mode-shows bijwonen. Wij hebben genoten van de mode-show voor de dames en hebben zo kennisgemaakt met een paar ecologische maar ook hippe outfits. De meeste outfits waren terug te vinden aan de kraampjes op de M-Fair.
Ik heb erg genoten van deze dag in  Lamot te Mechelen en hopelijk heb ik jullie nu ook kunnen over halen van al het goede van ecodesign en fair fashion.

Reacties