It's better in the mountains

Het is ondertussen al iets meer dan een week geleden dat de (voorlopig) mooiste week van het jaar werd beëindigd en ik dus terugkeerde van mijn allereerste skivakantie met kazou. De reden dat ik het zo lang duurde vooraleer ik hierover schrijf is omdat ik vol spanning wachtte op de foto's, die nu jammer genoeg nog altijd niet op de site staan en ook omdat ik hier eerder de tijd niet voor vond. Eerst moest ik namelijk een weekendje recupereren van die geweldige vakantie, vorige week ben ik op daguitstap naar de haven geweest, de examens komen er ook weer aan en morgen vindt de pi-wedstrijd bij mij op school plaats. Hiervoor heb ik de laatste tijd veel geoefend zodat ik morgen hopelijk 250 juiste cijfers uit mijn pen kan laten vloeien.

Oei, maar ik begin precies een beetje af te wijken van mijn verhaal, ik zal dan maar opnieuw van bij het begin beginnen. Ik ben in de krokusvakantie dus voor de eerste keer gaan skiën. Zaterdagavond ging ik een lange busrit tegemoet waar ik een beetje tegen op zag maar 's morgens, wanneer ik na een lange nacht ontwaakte, was het uitzicht adembenemend. Al die bergen waren prachtig. Ik kon niet wachten om op de latten te staan, maar ik moest toch nog even wachten. De eerste dag moest namelijk de kamerverdeling nog gebeuren, deden we kennismakingsspelletjes en moesten onze skibotten nog gepast worden. 

Ons huisje voor 1 week

De tweede dag mocht ik dan eindelijk voor de eerste keer mijn skibotten en latten aantrekken. Ik was ontzettend zenuwachtig maar dat was nergens voor nodig. Onze skileraar heeft ons ( 7 andere toffe beginners en mij) alles stap voor stap uitgelegd en dankzij hem kunnen wij nu eindelijk zeggen dat we kunnen skiën. De blauwe piste waar we de tweede skidag 2 uur en een paar vallen voor nodig hadden, legden we de laatste dag vlekkeloos af. Wat ben ik trots op mezelf! Natuurlijk maakten wij ook niet alleen plezier op de latten want tijdens onze middagpauze, wanneer de latten even uitgingen, amuseerden wij ons te pletter. Zo hielden wij met onze groep een sneeuwballengevecht, maakten wij sneeuwengeltjes, maakten wij een sneeuwman genaamd Bob die we een paar latten en stokken hebben gegeven,...

My (new) friends!Natuurlijk hebben wij ons na het skiën ook super goed geamuseerd. De monitoren hebben na het skiën voor geweldige activiteiten gezorgd zoals een fakkeltocht, enkele gezelschapsspelletjes, een beetje dansen en zingen op het zelfgemaakt kamplied, een dorpsspel, een "fuif",... Wat een topweek! Ook na het skiën ging het feestje gewoon door 😉
Maar jammer genoeg komen aan alle mooie liedjes ook een eind en zit ik nu ondertussen al terug in de zetel. Ik kijk met veel plezier (en stiekem ook een klein beetje heimwee) terug naar mijn vakantie. Dit pakken ze mij niet meer af!

Reacties

  1. Wat superleuk! Ik ging een paar jaar geleden ook mee met Kazou. Dan wel geen skivakantie, dat is niet echt iets voor mij, haha! Veel succes met die pi-wedstrijd! 250 cijfers! Wow, dat lijkt zo onmogelijk. Heel knap!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ooooh zo leuk! En ja, ik dacht in het begin ook hoor dat dat helemaal niets voor mij ging zijn en dat ik degene ging zijn die altijd maar op haar bek zou gaan, maar het was gigantisch leuk! En dank je wel!

      Verwijderen

Een reactie posten