Birthday girl

Birthday girl, dit is hoe ik mij gisteren mocht noemen. Want nu zo'n 14 jaar en een dag geleden vloeiden er vele tranen maar was er ook veel vreugde, zei mijn papa dat ik mooi was en de vroedvrouw dat ik een dikke kop had, kwamen mijn oma en opa te weten dat ik een meisje was (ook al wisten ze dat eigenlijk al omdat mama, zonder het te weten, al een beetje verklapt had), maakte ik voor de eerste keer kennis met mijn familie, werd ik met veel liefde omarmd en verwelkomd en liet ik voor het eerst lucht in mijn longen stromen. Met andere woorden 14 jaar en een dag geleden was een heel speciale dag die nu nog altijd gevierd wordt met vele vrienden, familie en natuurlijk heel veel taart!


En HEEL VEEL taart mag je gerust letterlijk nemen. Mijn mama had namelijk het idee om dit jaar al het eten voor mijn feest zelf te maken en daarvoor had ze natuurlijk mij als hulpkok nodig om alles tongmatig af te wassen. Donderdagavond zijn we samen in actie geschoten met het maken van de rijstpap, brownies en biscuits. Vrijdagavond heeft mijn mama twee flantaarten en aardbeientiramisu gemaakt terwijl mijn loopmaatje en ik voor de eerste keer 5 km gingen lopen op de baan in plaats van onze vertrouwelijke looppiste. Als beloning mochten we natuurlijk ieder een potje van de aarbeientiramisu voorproeven. Zaterdag hebben we nog voor 2 chocomoussetaarten gezorgd en de 2 biscuits versierd. Zo kwamen we dan tot een buffet met 2 biscuits (één met fruit en slagroom en één met chocoladeganache en fruit), 2 chocomoussetaarten, 2 flantaarten, brownies,  potjes rijstpap, chocomousse en aardbeientiramsu. Ik hoor jullie al denken was dat niet veel werk om allemaal te maken en is dat niet veel te veel? Ja, het was veel werk maar helemaal niet moeilijk. Wij zijn namelijk niet zo'n keukenprinsesen maar met behulp van de Aveve kan iedereen dat! En ja, dat was ook veel te veel! Aan ons inschattingsvermogen moet nog wat gewerkt worden. 1 voordeel: ik zal de komende dagen geen honger lijden.


Zeven uur, de eerste gasten kwamen aan en eindelijk kon het feest beginnen. Hier had ik echt dagen naar uit gekeken omdat het zeg maar een soort van special edition was. Voor de eerste keer in mijn verjaardagsfeestgeschiedenis mocht ik namelijk enkele vriendinnen uitnodigen op mijn familiefeest. Ik heb enorm genoten van mijn dagje! Naast de kaarsjes uitblazen, cadeautjes openmaken, eten tot mijn buik bijna ontploft, heb ik ook enorm hard gelachen. Bedankt aan iedereen die erbij was (of mij dankzij een berichtje een lach op mijn gezicht heeft weten te toveren) om mij een onvergetelijke dag te bezorgen!


Kennen jullie nog enkele lekkere receptje om volgend jaar misschien eens uit te proberen?

 PS. Mijn kaarsjes en ballonnen komen van de webshop Studio Lala.

Reacties

  1. Ooooh, nog gefeliciteerd! Die taarten zien er echt geweldig uit. Nu heb ik honger! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten