Let's play a game

Een tijdje geleden heb ik jullie in mijn berichtje "Things to do with friends" enkele tips meegegeven over wat je allemaal kan doen wanneer je vrienden even op bezoek komen. Een van de tips die ik jullie in die blogpost meegaf was, speel een spel. Maar daar begint het weer, je doet de spelletjeskast open en weer sta je voor een groot dilemma, welk spel moeten we kiezen? En je weet het of je weet het niet maar het is wel degelijk paasvakantie en de kans dat je dit probleem gedurende deze 2 weken gaat hebben is zeer reëel. Ik had dit daarstraks ook weer voor maar na even twijfelen, hebben we toch de knoop doorgehakt en hebben we 5 geweldig toffe spelletjes gespeeld. Graag zet ik voor jullie deze spelletjes op een rij zodat jullie deze vakantie geen tijd moeten verspillen aan het kiezen van een spel maar gewoon kunnen spelen en genieten. PS: Ik geef jullie graag mijn mening aan de hand van sterren.

Qwirkle ⭐⭐⭐
👶: 6+
👭: 2-4 spelers
🕔: ± 30 min.

Dit spel bestaat uit 108 vierkante blokjes met daarop 6 verschillende figuren in 6 verschillende kleuren. Bij elke beurt mag je blokjes (aan)leggen in rijen/ kolommen, maar hierbij mogen geen dubbele voorkomen. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk punten te behalen door je blokjes zo strategisch mogelijk te plaatsten. En als je een rij/ kolom van 6 vormt heb je... een qwirkle. 
Machiavelli ⭐⭐⭐⭐⭐
👶: 10+
👭: 2-7 spelers
🕔: ± 60 min.

Bij dit spel is het de bedoeling om je stad te vergroten door 8, zo waardevol mogelijke, gebouwen te bouwen. Dit doe je door aan de hand van de verschillende karakters, met elk andere eigenschappen, die bij elke beurt veranderen, zoveel mogelijke goudstukken te bemachtigen en zo je stad uit te breiden tot 8 waardevolle gebouwen.
Jungle speed ⭐⭐⭐⭐
👶: 7+
👭: 2-10 spelers
🕔: ± 15 min.

Dit stresserende spel is bij de meeste wel gekend, denk ik. Het doel van dit spel is om al je kaarten zo snel mogelijk kwijt te spelen. Dit doe je door, wanneer twee spelers een kaart met dezelfde vorm/ kleur omdraaien, de gele toren zo snel mogelijk te pakken. Wie het snelst is, mag al zijn/ haar omgedraaide kaarten aan de verliezer geven.Doolhof ⭐⭐⭐
👶: 7+
👭: 2-4 spelers
🕔: ± 30 min.

Aan het begin van dit spel krijg je verschillende kaarten met daarop telkens een ander voorwerp. Al deze voorwerpen zitten in het doolhof verstopt en het is deze bedoeling om al deze voorwerpen één voor één te bereiken. Dit is niet zo simpel als het lijkt, de muren verschuiven namelijk bij elke beurt!

Mastermind ⭐⭐⭐⭐
👶: 8+
👭: 2 spelers
🕔: ± 30 min.

Bij dit beroemde spel is het de bedoeling om door middel van logisch denken de code te kraken die door de andere speler is opgesteld. De code bestaat uit verschillende kleuren en je kan deze proberen te raden door zelf enkele combinaties uit te proberen. De tegenstander geeft bij elke combinatie steeds enkele tips aan de hand van zwarte en witte pinnetjes. 
Met deze spelletjes heb ik mij vandaag ontzettend goed geamuseerd maar dit zijn natuurlijk niet de enige toffe gezelschapsspelletjes. Zo hou ik ook ontzettend veel van de klassiekers: Rummikub, Yahtzee en Triominos. Hopelijk hebben jullie nu nooit meer keuzestress wanneer jullie voor die grote kast met gezelschapsspelletjes staan of hebben jullie zelfs enkele nieuwe spelletjes leren kennen die jullie graag een uittesten. Ik zou zeggen: zeker doen en veel plezier!

Reacties