Workshop kalligrafie quotes

Een weekje geleden hebben mijn mama en ik er nog eens een moeder-dochterdagje van gemaakt. Wij zijn samen voor een dagje naar Mechelen getrokken om noch te gaan shoppen, noch een terrasje te doen zoals de meeste onder jullie waarschijnlijk dachten, maar wel om een super toffe workshop kalligrafie quotes te volgen in de banier. Deze winkel kan ik al jaren één van mijn favoriete winkels noemen! Al de spullen die je je maar kan inbeelden om je creatieve projectjes mee te vervaardigen, hebben ze namelijk in de banier. Je zou het gerust een echte Chinouk-winkel kunnen noemen.

Om 10 uur 's morgens ging onze workshop van start. Mijn mama en ik namen vol enthousiasme plaats op twee vrije stoelen en wachtten ongeduldig af tot dat iedereen aanwezig was (en nee, wij waren niet degenen die te laat waren 😉). In totaal waren we met zo'n tiental vrouwen, denk ik en ja, ik zeg vrouwen omdat ik het enige kind was. Of ik dat erg vond? Nee helemaal niet en tussen ons gezegd en gezwegen heb ik hun zelfs meer moeten helpen dan zij mij, maar dat geeft mijn mama niet zo graag toe, denk ik 😂. Wanneer iedereen plaats had genomen stelde onze lerares zich aan ons voor. Haar naam was Anna Van Damme en gaf al enkele jaren workshops voor de banier. Ze gaf ons eerst wat algemene uitleg, niet te veel, niet te weinig en liet ons daarna zelfstandig van alles uittesten. Natuurlijk kwam zij wel rond om te kijken of alles volgens plan verliep en je mocht ook altijd wat vragen stellen of om haar advies vragen: de perfecte lerares dus!

Voor onze eerste opdracht moesten we allemaal onze kaft nemen die bij het begin van de workshop al klaar lag op onze tafel. Samen overliepen we wat er allemaal in zat maar dat wist het ongeduldige, nieuwsgierige duo (mijn mama en ik) natuurlijk al. Er zaten vellen wit papier, zwart papier en kalkpapier in en ook een zwart stiftje, wit stiftje, puntpotlood en een boekje. Voor de eerste opdracht hadden we ons boekje, kalkpapier, potlood en een stiftje nodig zodat we eerst een aantal lettertypes onder de knie kregen.


Daarna mochten we aan het echte werk begin: een labelkaartje versieren. We moesten eerst een leuke quote van maximum 3 woorden uitkiezen en daarna moesten we enkele schetsen maken in ons kladschriftje dat ook in onze kaft zat. Wanneer we tevreden waren met het resultaat legden we er een vel kalkpapier over en tekenden daarop ons ontwerp over. Daarna  kleurden we de achterkant van het kalkpapier in, en legden het, met de ingekleurde kant naar beneden, op ons labeltje. Daarna gingen we met een lege balpen over en tadaa... daar staat je ontwerpje dan. In potlood op je labeltje. Daarna moesten we het nog een beetje versieren en onze label was af!  Dit vond ik een van de leukste opdrachten van de dag maar deze kreeg ik wel net niet af voor onze pauze waarbij mijn mama en ik een overheerlijke, snelle maaltijd hebben genomen in Le Pain Quotidien waarover ik eerder al eens blogde in mijn berichtje op verkenning in Mechelen.

enkele voorbeelden van Anna

Anna's kladschriftje

Mijn overheerlijke maaltijd in Le Pain Quotidien
Om 2 uur ging de workshop weer van start en ik begon meteen weer verder te werken aan mijn label. Daarna mochten we dezelfde techniek toepassen voor het beletteren van een zakje en mochten we een quote op zwart papier zetten. Hier hebben we ons nog 2 volledige uren mee bezig gehouden en dan zat jammer genoeg de workshop er al op. Als "afscheidscadeautje" kregen we van Anna nog onze, door haar geschreven naam, mee naar huis.

Natuurlijk liet ik het handletteren niet zomaar links liggen en heb ik na de workshop al ons oud kalligrafie materiaal nog eens boven gehaald. Dinsdag kwam er een vriendin bij mij slapen en we hebben bijna niets anders gedaan dan gehandletterd. Voor heel even nam ik Anna haar plaats in (maar dan natuurlijk niet zo goed als haar) en zo vlogen de uren al snel voorbij. Mijn vriendin was er al heel erg snel mee weg en omdat nog twee labels op overschot had, besloten we deze te versieren. Zij houdt enorm veel van dansen dus heeft zij een label gemaakt met het opschrift let's dance en ik heb dan weer een label gemaakt met het opschrift happy birthday omdat mijn peter deze week jarig was. Sinds die dag ben ik amper van mijn stoel recht gestaan en sinds die dag is onze tafel in de woonkamer dan ook ontploft! Al dagen ben ik bezig geweest met het maken van mijn bullet journal. Ik vind dat zo geweldig om te maken maar of ik het achteraf ook echt ga invullen is nog maar de vraag. Wanneer deze af is, of toch wat verder gevorderd, zal ik hier zeker ook eens over bloggen hoor 😉.


Ja hoor, dit is de plaats waar de explosie heeft plaatsgevonden. 

Hebben jullie ooit al een creatieve workshop gevolgd? Zo ja, welke?

PS. Voor diegene die geen flauw idee hebben van wat een bullet journal inhoudt moet nog even geduld hebben want dat blogberichtje volgt later nog of kan eens een kijkje nemen op deze blog. Dankzij Elena haar blogberichtje heb ik een bullet journal leren kennen en heeft het mijn hart gestolen.

Reacties

 1. Oh, supertof, zo'n workshop! Zou ook echt iets voor mij zijn!
  Bedankt voor de verwijzing naar mijn blog, ben heel benieuwd naar jouw bullet journal! De kaartjes en labels zien er alvast heel erg mooi uit. :) xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik heel graag gedaan😉 en jij bent trouwens niet de enige die benieuwd is naar mijn bullet journal. Ik ben namelijk ook heel benieuwd naar het eindresultaat maar ik zal het hoe dan ook (of ik er nu tevreden mee ben of niet) delen op mijn blog.

   Verwijderen

Een reactie posten