DIY vriendschapsarmbandjes

Nadert de verjaardag van iemand uit je vriendenkring of familie maar heb je nog steeds geen cadeau? Zijn jij en je vrienden op zoek naar de perfecte vriendschapsarmbandjes maar vinden jullie nergens datgene wat jullie zoeken? Of knutsel je gewoonweg graag en verveel je je steendood tijdens de vakantie? Dan heb ik de perfecte oplossing voor jou! Wat dacht je er van om gepersonaliseerde armbandjes te maken?! Met een beetje handigheid en geduld is dit helemaal geen moeilijke klus (en ook al bezit je dit allemaal niet, probeer het gewoon! De aanhouder wint altijd 😉.) Ik heb een aantal van deze armbandjes gemaakt voor mijn vriendinnen omdat onze vorige vriendschapsbandjes een beetje versleten raakten (allée ja, die van mij dan toch). Maar elke andere reden om zo'n armbandje te maken is goed. Ik vond dit heel leuk om te maken en als ik eerlijk mag zijn vind ik dat het resultaat er ook wel mag zijn. Daarom wilde ik dit dolgraag met jullie delen (en natuurlijk ook in de hoop dat jullie ook zo'n bandje gaan maken natuurlijk). Voor degene die zich hier ook eens aan willen wagen staat hieronder alles stap voor stap uitgelegd. Veel succes en natuurlijk heel veel plezier!Nodig:

  • koperdraad (In vele hobbywinkels kan je koperdraad vinden speciaal om juwelen mee te maken.)
  • touw
  • schaar
  • tang (Verschillende soorten tangen maken de klus een pak eenvoudiger. Zo heb ik gebruik gemaakt van een knip-, combi- en rondbektang.)
  • de nodige portie geduld 😉Werkwijze:

1. Schrijf op een blad papier de gekozen naam zonder je potlood van het papier te heffen. Dubbele lijnen teken je best naast in plaats van over elkaar zodat je een idee krijgt van hoe je armbandje er uit gaat zien. (Dit vind ik een handig hulpmiddeltje maar is dus geen noodzakelijke stap.)

2. Plooi met behulp van de rondbektang de koperdraad in de juiste vorm. Wanneer de koperdraad twee keer op dezelfde plaats moet komen (zoals bij een i) kan je de twee delen samen knijpen met een knijptang.  ⚠ Let op: Begin niet aan het begin van de koperdraad maar laat een stukje over.
3. Knip daarna (met een kniptang) de koperdraad een eindje van de naam verwijderd af.
4. Rol daarna het begin en uiteinde van de koperdraad bij wijze van spreken op. Dit kan je makkelijk doen met de rondbektang. Plooi daarna de lussen horizontaal zodat je naam plat ligt als je de armband aandoet. ⚠ Let op: Zorg ervoor dat je touw door de lussen past en dat de twee lussen op ongeveer dezelfde hoogte liggen.

5. Knip twee stukjes touw af en steek deze door de lussen. Om te voorkomen dat het touw gaat verschuiven kan je er in het midden met de knijptang een plooi in maken. 
6. Nu kan je je armbandje simpelweg met een dubbele knoop aandoen en het te veel aan touw weg knippen. ⚠ Let op: Knip niet te veel van het touw weg zodat je het bandje nog gemakkelijk kunt knopen wanneer je het eens uit en weer aan wilt doen.7.  En dan de belangrijkste stap: geniet van je prachtige armbandje om je pols of geef het armbandje (eventueel ingepakt) aan een vriendin.
Wat vinden jullie van dit armbandje?

PS: Het materiaal dat ik hiervoor gebruikt heb komt allemaal van De Banier en het idee om hieraan te beginnen natuurlijk van Pinterest. 

Reacties