Ijs "bakken"

"All you need is ice cream!" Yeah, this is so true en daarom is dit al -voor zover ik mij kan herinneren- mijn hele leven mijn lijfspreuk. Hier ga ik al jaren 's winters en 's zomers mee door het leven en wanneer mijn mama dan ook voorstelde om eens samen ijs te maken, zei ik zeker geen nee. Het enige wat we daar voor nodig hadden was een goed receptje en natuurlijk een ijsmachine. Het goede, wat zeg ik nu, geweldige receptje hadden we snel gevonden dankzij Elke die haar receptje op haar blog met de wijde wereld gedeeld heeft. Na een paar aanpassingen vormden we haar recept om pistache-ijs te maken om tot een receptje voor overheerlijk vanille-ijs dat iedereen van het gezin wel kan smaken. Na een beetje zoeken vonden we ook de oude ijsmachine van mijn mama nog terug in een van de kasten van oma.

Eerst maakte (natuurlijk niet "bakte" zoals ik in de titel heb vertelt. Sinds ik mij een keertje versproken had zeg ik gewoon altijd dat ik ijs ga bakken 😂.) mama het ijs altijd alleen. Ik ben namelijk niet zo'n geboren keukenprinsesje maar later wou ik graag eens meehelpen. Dit verliep vlekkeloos met als gevolg dat ik de toestemming kreeg om dit de volgende dag samen met een vriendin nog eens te maken. We begonnen daar vol goede moed aan tot we alles begonnen te mixen: "Euhm... zag dat er gisteren niet anders uit?" En ja hoor, ik had het weer verprutst door het stappenplan niet goed te volgen. Maar wij waren heus niet van plan de moed te laten zakken en begonnen gewoon opnieuw totdat we merkten dat we nog maar 2 eitjes hadden in plaats van 4 😱! De moed zonk me nu echt wel even in de schoenen tot ik tot het besef kwam dat we misschien nog een laatste kans hadden: onze kipjes! En ja hoor, ze hadden hun werk weer gedaan want in het kippenhok lagen drie eitjes op ons te wachten. Ik was super-mega-immens gelukkig! Hierna verliep alles volgens plan en nadat we de afwas gedaan hadden, want van al dat knoeien stapelt die berg afwas zich wel zeer snel op, konden we genieten van ons overheerlijk "zelfgebakken" ijsje met een niet zelfgemaakt hoorntje. Voor wie dit ook graag eens uitprobeert staar hieronder het receptje uitgetypt. Smakelijk!


Nodig:
 • 100 gram suiker
 • 25 cl melk
 • 25 cl room
 • 4 eierdooiers
 • vanillepoeder
 • vanillestokje

Bereiding:
 • Mix de eierdooiers en suiker tot je een vaste massa bekomt.
 • Voeg de melk en room toe.
 • Doe daar nog een beetje vanillepoeder en de zaadjes van een vanillestokje bij.
 • Kieper alles in de ijsmachine en laat haar de rest van het werk doen.
 • Leg het ijs (naar onze voorkeur) nog even in de diepvriezer en geniet er daarna met volle teugen van!

Hebben jullie ook al eens zelf overheerlijk ijs gemaakt? (Receptjes zijn altijd welkom 😉.)

PS: Bedankt Elke voor het geweldige receptje (en om zo mijn mama op het idee te brengen ijs te maken) en bedankt kipjes voor de overheerlijk eitjes!

Reacties