Creatief fotocadeau

Een weekje geleden was het de verjaardag van een super goede vriendin van mij en natuurlijk wilde ik deze dag niet zomaar voorbij laten gaan. Ik wou haar iets geven waarvan ik 100 procent zeker was dat ze het nog niet had. Daarom besloot ik mijn handen uit de mouwen te steken en zelf een origineel cadeautje te maken met foto's van al de mooie avonturen die we samen al beleefd hebben. Ik wist al redelijk snel dat ik iets vol met foto's wilde beplakken maar wat dat iets dan ook zou zijn, is lang een raadsel gebleven voor mij. Totdat ik in de Ava een kartonnen doos zag staan die perfect zou zijn voor haar verzameling washi tape in op te bergen. Mij maak je niet wijs dat ze al eens een gepersonaliseerde doos in ontvangst heeft mogen nemen (of toch alleszins niet identiek dezelfde ;-)). Van een origineel cadeau gesproken dus!Het maken van zo'n doos neemt wel wat tijd in beslag maar is met behulp van een beetje mod podge niet extreem moeilijk. Deze lijm is niet moeilijk in gebruik en geeft ook nog eens een mooi eindresultaat. Meer moet dat toch niet zijn! Je lijmt eerst met een verfborstel het oppervlak van de doos in op de plaats waar de foto moet komen, legt vervolgens de foto op de juiste plaats en brengt daarna nog wat lijm op de foto zelf aan. Dit herhaal je tot al de foto's vast plakken en dan laat je alles zo'n 24 uurtjes drogen. Zo simpel is het! PS: Je hebt allerlei soorten mod podge en deze lijm is ook geschikt voor veel verschillende ondergronden. Je kan dus met behulp van deze techniek ook een foto aanbrengen op een houten plank, een onderlegger, steen,...


Zoals jullie misschien al hadden opgemerkt is de zijkant van de doos niet met foto's bedekt maar wel met decopatch papier. Decopatch werkt eigenlijk op exact dezelfde manier als ik jullie al uitgelegd heb, alleen gebruik je hiervoor decopatch lijm. Je scheurt het papier dus in kleine stukjes, lijmt het oppervlak van je voorwerp in, legt het papier erop, brengt nog een extra laagje lijm aan op het papier, laat alles een dagje drogen en voila! Klaar is kees!

Er zijn ook speciaal kartonnen figuurtjes te koop die je kan versieren met decopatch papier zoals verschillende soorten dieren, al de letters van het alfabet, kleine doosjes, grote doosjes,... Maar je kan deze dus ook met behulp van een beetje mod podge versieren met foto's. Ik ben fan van beide lijmen en vond het dus ook leuk om deze alle twee, samen met een beetje verf, te gebruiken voor mijn creatief fotocadeau. De mogelijkheden met mod podge en decopatch zijn eindeloos dus laat je fantasie maar eens de vrije loop!
Hebben jullie al eens iets gemaakt met behulp van mod podge en/of decopatch?

Reacties