Keukenrenovatie: voor- en nadelen

Wie mijn Instagram account volgt (of mij persoonlijk goed kent) weet dat we een paar weken geleden aan een paar renovatiewerken zijn begonnen die nu zo goed als af zijn. We hebben nu prachtige kasten in onze berging, vloer op de zolder (eindelijk, nu mag ik voor het eerst in 14 jaar ook eens een voet op de zolder zetten) en last but not least een bijna helemaal afgewerkte keuken. Het tafelblad, werkblad en de spatwand zijn nog in de maak bij de steenkapper maar alles is functioneel en vooral, al zeg ik het zelf, suuupeeer mooi! Ook al was het eerst even wennen ben ik toch heel blij met onze nieuwe keuken maar natuurlijk stond die daar ook niet in 3,2,1. Het duurde zo'n weekje om de keuken af te breken en de nieuwe te laten zetten. Je denkt misschien dat dat dus heel vlot verliep - en dat is ook iets wat ik natuurlijk niet ga ontkennen- maar in een week kunnen veel dingen gebeuren. We hebben allerlei nadelen maar ook vele voordelen ondervonden van een weekje te moeten kamperen in eigen huis wat soms tot grappige maar ook frustrerende situaties leidde.

Voordelen
1. Tijdens het afbreken van de keuken mocht ik eindelijk eens doen wat ik al 14 jaar lang wilde doen: in onze grote hoekkast kruipen! Ik weet dat dit misschien belachelijk klinkt maar ik was toch o zo blij dat ik eens mocht uittesten of dat nu comfortabel zat. Jammer genoeg is uit mijn studie gebleken dat het tegendeel waar is 😉.


2. Doordat we zonder keuken nogal moeilijk konden koken en je geen week alleen op frieten en pizza kunt leven, waren we bij de hele familie welkom om mee aan tafel te schuiven. En ja hoor ik zei de hele familie, dus ook bij oma die de beste tomatensoep van de wereld kan maken! Ooit kom ik er nog wel achter wat haar geheim recept is.

3. Wanneer er aan de nieuwe keuken gewerkt werd kon daar natuurlijk ook niet gegeten worden waardoor het ontbijt van de familie Wellens voor enkele dagen plaatsvond in de zetel voor de tv. Hoe zalig kan het zijn!

4. Omdat er dan toch een container voor onze deur stond voor de keuken, rommelden we ook maar eens in de dozen op zolder waardoor we veel speelgoed van vroeger terugvonden. Hierdoor beleefde ik de afgelopen 14 jaren nog eens helemaal opnieuw maar met een beetje pijn in het hart moest er ook een deel van dat speelgoed op de container verdwijnen. Maar niet getreurd, nu is er weer meer plaats op de zolder waardoor andere rommel vanuit mijn kamer naar de zolder kan verhuizen en ik daar meer plaats heb in mijn kasten.

5. Eindelijk mocht ik dan ook eens met allerlei dingen smijten om ze vervolgens op de container stuk te zien barsten. Van keukenkasten tot een oude pan, niets wist mij te ontlopen 😂.Nadelen
1. Het ergste van al vond ik dat Dipsi (onze kat) niet meer binnen durfde komen. Hij zette een pootje binnen, dacht toen dat hij in het verkeerde huis was beland, draaide zich vervolgens om en liep bang weg. Mijn hart brak echt in duizenden stukjes toen ik dat zag maar gelukkig durft hij nu wel weer binnen te komen en is hij gewoon weer de oude.


 
2. Bij het afbreken van de keuken zagen we hoeveel vuil zich gedurende 19 jaar onder de keuken heeft schuilgehouden, dit werd dus schrobben geblazen! Het was vroeger altijd mijn grootste droom om Assepoester te zijn maar ik bedoelde dan wel Assepoester aan het einde en niet het begin van de film. 

3.  Door het feit dat het werkblad nog niet op onze keuken ligt, heeft er zich achter onze keuken al een hele maaltijd opgestapeld. Er zijn namelijk al een aantal patatjes en stukjes kip uit de pan tot achter de keuken gevlogen en er is ook al een meter achter gesukkeld toen iemand de keuken kwam opmeten voor het werkblad.

4.  Telkens wanneer we wilden eten was het een hele karwei om alles bij elkaar te zoeken. De charcuterie in een frigobox in de garage, bestek op de grond in de living, kartonnen bordjes in de kast in de living, brood in de garage, drank in de andere frigobox in de garage, glazen in een kartonnen doos in de living, de broodrooster op de grond in de keuken,... Een beetje kamperen in eigen huis eigenlijk hé.


5.  En wat natuurlijk nog super erg was -zelfs bijna erger dan dat Dipsi-verhaal- was dat ik niet kon 
uitslapen! WAT EEN RAMP! Chinouk, een avondmens en zeker geen vroege vogel, die niet kon blijven liggen omdat de werkmannen al heel vroeg bij ons thuis arriveerden. Hopelijk kan ik daarmee het feit dat ik vandaag tot half 12 in dromenland was goed praten. Oepsie!

Reacties