Home is where the cat is

Al sinds mijn drie jaar ben ik een immens grote kattenliefhebber en ik zou mij dan ook geen thuis meer kunnen voorstellen zonder onze super lieve Dipsi. Ik denk dat alle kattenliefhebbers wel kunnen beamen dat deze viervoeters je een onbeschrijfelijke hoeveelheid liefde geven maar dat je ze soms toch ook maar al te graag eens achter het behang zou willen hangen. Als Dipsi bijvoorbeeld eens iets te lang op iets moet wachten (geduld staat niet echt bepaald in zijn woordenboek) wilt meneer de aandacht trekken door zomaar even in de gordijnen te gaan hangen. Ik moet zeggen dat zijn tactiek wel bijzonder goed werkt want hij krijgt na deze stunt uiteraard wel altijd veel aandacht en zijn zin. Maar volgens mij is Dipsi lang niet de enige kat die over zo'n vervelende (maar toch ook zeer slimme) tactieken beschikt en natuurlijk heeft hij ook veel trekjes waardoor hij mijn hart juist helemaal doet smelten of mij aan het lachen krijgt. Dat is dan ook de reden waarom ik vind dat zijn trekjes een speciaal plaatsje op La vie de Chinouk verdienen.


Dipsi heeft bijvoorbeeld een heel grote kipfilet-verslaving. Telkens wanneer wij aan de ontbijttafel zitten, is hij daar met zijn grote "kittenogen" en doet hij telkens mijn hartje smelten. Natuurlijk is het soms wel vervelend omdat ik daar niet altijd tijd voor heb en hij maar door blijft zagen maar het is toch altijd zo schattig om hem zo te zien genieten van zijn stukje kip die wij hem dan in stukjes  geven. 

Kip is niet het enige dat Dipsi graag voorgeschoteld krijgt, ook de restjes vanille-ijs en rijstpap gaan heel gemakkelijk naar binnen. Als je je potje met rijstpap of ijs ook maar een seconde ergens onbewaakt durft te laten staan, kun je er vanuit gaan dat Dipsi er al van gegeten heeft. Moest je hem zijn zin laten doen had hij zelfs al van onze chocolademousse gegeten 😉.

Ook al is Dipsi al een elfjarige kater, heb je het toch serieus mis als je denkt dat hij niets anders doet dan slapen en eten. Die twee dingen nemen wel een groot deel van zijn leven in beslag maar spelen kan hij ook als de beste, al combineert hij die dingen ook wel graag. Want wanneer wij met onze zotte kat aan het spelen zijn, besluit hij om gewoon even te gaan liggen en even later weer verder te doen.

Toch heeft Dipsi ons niet altijd nodig om zich goed te amuseren want vlak voor het slapen gaan, wordt hij altijd een beetje heel hyperactief. Hij gaat dan namelijk onderaan de trap zitten terwijl hij probeert zijn eigen staart te vangen en even voor de duidelijkheid: Dispi is wel degelijk een kat en geen hond.

Dit en nog veel andere dingen maken Dipsi tot wie hij is en ik zou voor geen goud van de wereld willen dat dat ooit zou veranderen.
I 💗 onze lieve, ondeugende, schattige, ongeduldige, gulzige, gekke, luie,... elfjarige kater.

Hebben jullie ook een huisdier met zo'n gekke maar toch oh zo schattige trekjes?

Reacties