Make it a december to remember

"Make it a december to remember" is een quote die ik elke december met veel plezier probeer waar te maken en met al de feestdagen is dit ook helemaal niet zo moeilijk. Het eerste hoogtepunt dat elk jaar opnieuw plaatsvindt is het zetten van de kerstboom. Soms is het wat moeilijker met de examens om deze mee te zetten maar dit jaar hebben we de kerstboom speciaal iets vroeger van de zolder gehaald. Zo kon ik hem toch nog mee versieren en zeg nu zelf, met het zetten van de kerstboom kan je toch nooit te vroeg zijn. Telkens wanneer ik volop aan het studeren was wierp ik gewoon even een blik naar de kerstboom en werd ik spontaan gelukkig als ik dacht aan komende kerst.


Wat ook elke keer opnieuw een lach op mijn gezicht kan toveren zijn de vele kerstkaartjes die wij toegestuurd krijgen. Ik kan nooit wachten om te zien van wie het kaartje komt en zet deze achteraf maar al te graag bij onze verzameling op de kast. Natuurlijk vind ik het ook super tof om anderen dit gevoel te bezorgen en verstuur zelf dan ook maar al te graag onze eigen kerstkaartjes. Ieder jaar opnieuw maakt mijn mama onze kerstkaart met een mooi tekstje op de achterkant en moeten we er dus enkel nog onze naam bijschrijven.


Natuurlijk kan ik niet ontkennen dat de pakjes onder de kerstboom mij ook altijd heel gelukkig maken. Dit jaar was ik al veel minder curieus dan anders maar toch was ik heel blij wanneer ik eindelijk de pakjes open mocht maken waarin een onderlegger in de vorm van een notitieblok, een kalender en schriftje van flow en een kaarten/foto houder. Maar ook bij pakjes geldt hetzelfde als bij de kerstkaartjes: het is minstens even leuk om pakjes te geven dan te krijgen en dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Voor mijn mama heb ik namelijk zelf handverwarmers gemaakt en mijn papa heb ik een potje met chocolade kado gedaan. Voor wie dit ook graag zelf eens maakt, staan hieronder als de stappen. 
  1. Knip uit vilt 2 even grote hartjes (of eender welke andere vorm) uit.
  2. Leg deze hartjes op elkaar en naai de hartjes aan elkaar. ⚠ Laat een stukje open om de rijst in te kunnen doen.
  3. Doe vervolgens de rijst in het de handverwarmer en naai het hartje verder dicht.
  4. Tot slotte kan je de handverwarmers zo'n 20 à 30 secondjes in de microgolf steken.


  1. Versier eerst een (confituur) pot. Ik heb dit gedaan met een krijtsticker en een foto.
  2. Vul daarna de pot met een heerlijke lekkernij.
  3. Zo simpel is dit pakje dus te maken want het is in 2 stappen al klaar 😉.


En last but not least zijn uiteraard de familiefeesten waarop veel gelachen een natuurlijk ook heel veel gegeten wordt. Dit jaar hebben we ook besloten om voor de allereerste keer een familiefoto te trekken met Kerstmis en ik hoop dat we dat vanaf nu elk jaar zullen doen. Want wat ben ik toch blij met het resultaat! Ik ga ook de 2 laatste dagen van december nog onvergetelijk maken en hopelijk doen jullie dat ook. Prettige feesten!


Wat maakte jullie december onvergetelijk?

Reacties