La vie de Chinouk in een nieuw jasje

Iedereen weet dat een goede lay-out voor je blog van cruciaal belang is om eerst en vooral nieuwe bezoekers te lokken. Want vele mensen, mezelf inbegrepen, die een nieuwe blog bezoeken, maken hun beslissing om verder rond te neuzen of de site gewoon weer dicht te klikken aan de hand van de lay-out van de blog. De eerste indruk is dus niet enkel belangrijk in real life maar ook op het wereldwijde web. Maar hoe ziet de ideale lay-out er juist uit? Daar help ik jullie graag mee verder.

Ten eerste moet je blog er vooral ordelijk uitzien. Alles moet overzichtelijk en duidelijk zijn voor de lezer, anders haakt hij of zij al snel af en gaat op zoek naar een andere site. Ten tweede is het ook heel belangrijk dat de lezer niet overweldigd wordt door de hoeveelheid aan knoppen, kleuren of te grote lettertypes. Goed doseren is de boodschap ;-). En het belangrijkste is uiteraard je herkenbaarheid en je eigen smaak. Je moet een blog creëren die je zelf ook maar al te graag zou willen bezoeken en wanneer mensen je blog opendoen, moeten ze meteen een idee krijgen van wie je bent, waar je blog over gaat en moeten ze een logo of foto te zien krijgen waaraan ze je blog altijd kunnen herkennen. Zoals ik mijn logo met vaste kleuren en sterretjes heb, heeft elke blog zo wel iets.


Waarschijnlijk is het jullie ook al wel opgevallen dat La vie de Chinouk er sinds een weekje een klein beetje anders uitziet. Dit is de oorzaak van het derde puntje dat ik eerder aangehaald heb: mijn eigen smaak. Ik droomde vanaf dag 1 dat ik begon met het bloggen al van een blog met aanklikbare blogposts. Waarom ik dit dan niet vroeger deed? Het antwoord daarop is heel simpel, ik wist niet hoe. Verschillende dagen heb ik verspild aan het googelen naar een antwoord op deze vraag, maar telkens zonder resultaat. Totdat ik op een dag eens in de thema's van blogger neusde en ontdekte dat er nieuwe thema's bijgevoegd waren met daarbij onder andere hetgeen waar ik al jaren van droomde. Vorig weekend heb ik mij dan ook achter mijn computer gezet en tadaa... dit is dan het resultaat.

De grootste verandering aan La vie de Chinouk zijn uiteraard de aanklikbare blogposts. Dit geeft mijn blog een strakkere look en daar ben ik dan ook heel trots op.


Mijn blogarchief en labels hebben ook een kleine verandering doorgemaakt. Deze staan nog altijd in de rechter zijbalk maar moet je nu ook eerst open klikken alvorens je alles te zien krijgt. Je denkt nu misschien wel: Waarom moet ik nu zoveel doorklikken? Het antwoord daarop is simpel. Dit maakt mijn blog minder druk op de startpagina en schrikt bezoekers misschien minder snel af zoals ik aanhaalde bij puntje twee.


De laatste grote verandering die La vie de Chinouk doormaakte is het abonneren. Wanneer je vroeger je mailadres opgaf in de rechter zijbalk, werd je via mail verwittigd wanneer er een nieuwe post op mijn blog verscheen. Nu kan je dit gemakkelijk doen door bovenaan op abonneren te klikken en je e-mailadres in te geven. Zo blijf je altijd op de hoogte ;-).


Uiteraard zijn dit niet de enige veranderingen die La vie de Chinouk heeft doorgemaakt. Ga gerust eens verder rondneuzen op deze blog en ontdek nog vele andere nieuwigheden.

Wat vinden het nieuwe jasje van La vie de Chinouk?

Reacties

  1. Ik moet toegeven dat ik je blog pas ontdek, maar het ziet er in ieder geval erg goed uit hoe het nu is! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er goed uit, maar ik denk dat het nog professioneler kan. Ook zou ik de header wat groter maken denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten