My favourite guitar songs

Een paar weken geleden stond het jaarlijkse muzikale hoogtepunt alweer op het programma: het Gizon concert. Dit is al de derde keer dat ik deelneem aan dit prachtig concert waarbij ieder jaar opnieuw een heleboel gitaristen hun passie delen door maar liefst 16 liedjes te spelen waaronder dit jaar: "Take me to the matador"," Riptide", "The one I love", "Game of Thrones", "Little talks", "Perfect", "Adventure of lifetime", "I need never get old", "Wipe out", "Een ster", "Dancing in the street", "Eight days a week", "Caroline Cool", "Please please me", "Stir it up" en "Knocking on heaven's door".

Natuurlijk heb ik na 3 jaar gitaarschool zonder notenleer al veel meer dan die 16 liedjes in de vingers zitten en dit leek mij dan ook het perfecte moment om mijn favoriete gitaarliedjes eens met jullie te delen. Eén van de liedjes die daar zeker en vast toe behoord is zonder twijfel "With or without you" van U2 omwille van de simpele reden dat dat het allereerste liedje is dat ik bij Gizon leerde spelen. "She's the one" van Robbie Williams is ook zo'n liedje waar een prachtige herinnering aan vast hangt en ik denk dat de meeste onder jullie dat ook wel weten. Dit liedje brengt mij namelijk keer op keer weer terug naar de weide in Werchter waar ik genoot van mijn allereerste festivalervaring. Tot slot mag ik uiteraard niet vergeten om het enige echt Gizon-concert-nummer hier niet vergeten te noemen: "Knocking on heaven's door". Dit is ieder jaar weer opnieuw de prachtige afsluiter van het concert waarbij heel de zaal meezingt. Wanneer ik dit liedje hoor, kan ik niet anders dan terugdenken aan dat moment en daar nog eens heel hard van genieten.


De drie bovenstaande liedjes bewijzen dat de quote "All it takes is 1 song to bring back 1 000 memories." voor de volle 100 % de waarheid spreekt en dat is dan ook 1 van de vele redenen waarom ik zo verzot ben op muziek. Maar sommige liedjes zijn simpelweg je favorieten omdat ze op onverklaarbare wijze vele emoties bij je opwekken. Van sommigen word je nu eenmaal heel stil en anderen kunnen een zeer grote glimlach op je gezicht tevoorschijn toveren. In onderstaande lijst heb ik mijn favoriete gitaarliedjes (met of zonder verklaarbare reden) gebundeld. Weliswaar in willekeurige volgorde omdat het zo moeilijk is om deze te rangschikken. 


Wat is jullie favoriete liedje uit mijn lijst van meer dan 3 uur luisterplezier?

Reacties