Slovenië 2k18

Met heel veel spijt in het hart, kan ik jullie meedelen dat de vakantie waar ik al dagen, weken, maanden naar uitkijk jammer genoeg al achter de rug is. In Januari boekte ik mijn eerste Kazou zomervakantie richting Slovenië en nu is dat avontuur al weer voorbij. Ik kijk met een grote glimlach (en heimwee) terug naar mijn bezoekje aan Piran. Ik vind het zalig om al de foto's te herbekijken en herinneringen op te halen! Ik heb mijn foto's (zo'n 700, oepsie 😅) al duidzenden keren bekeken en ook al duizenden verhalen aan vrienden en familie verteld over mijn vakantie, dus waarom zou ik die dan ook niet met jullie delen? 

Piran is een kleine havenstad in Slovenië dus, hoe kan je het ook raden, was er geen gebrek aan activiteiten in het water. Zowat heel de vakantie hebben we niets anders gedaan dan in het water gezeten en daar hoor je mij zeker niet over klagen. Ik ben namelijk een echte waterrat en zeker met deze temperaturen 😉. Het hostel waar we verbleven bevond zich ook op maar zo'n 50 meter van de zee en eten deden we ook altijd met een prachtig uitzicht op het water.


Stand up paddling was het eerste avontuur waaraan we ons waagden op het water. Sommigen stonden meteen recht op hun plank en waren dan ook meteen vertrokken en sommigen hadden dan juist al weer moeite om hun evenwicht te bewaren. Ik denk dat jullie al wel kunnen raden tot welke categorie ik behoor. Tip: Mij vind je links onderaan de foto 😉. Uiteindelijk is het mij, met veel vallen en opstaan, wel gelukt om mijn evenwicht te bewaren en zelfs een heel eindje vooruit te geraken op de plank. Ik ben nog altijd super trots!


De tweede wateractiviteit was degene waar ik het meeste naar uit had gekeken: raften. Voor een hele dag zijn we richting Bled getrokken om er in de voormiddag te genieten bij het meer en in de namiddag ons in een nieuw avontuur te storten. Eenmaal zijn we blijven vaststeken op een rots en ik ben ook eenmaal uit het bootje gevallen (wel tijdens een spel, dus ik weet niet of dat wel echt meetelt) maar hé, we leven nog en ik had de beste tijd van mijn leven!


De dag nadien stond het tuben op de planning. Op het eerste zicht vond ik het er niet echt bepaald spectaculair uitzien, maar eens we vertrokken waren, was ik al meteen van gedachten veranderd. Telkens we een scherpe bocht maakten of een paar golven "trotseerden", konden we een kleine gil of lach niet bedwingen. Het was voorbij voordat ik het wist! De activiteit was maar van korte duur, maar het was de zware wandeling (over een berg en al 😉) die er aan vooraf ging meer dan waard.


De laatste avond was er ook zeker een om U tegen te zeggen. We werden verwelkomd op een "partyboot", die eigenlijk wel iets meer weg had van een vissersboot, en genoten er met volle teugen van onze laatste avond in Piran. De laatste foto's werden er genomen met een prachtig uitzicht, we genoten er met z'n allen van de zonsondergang en toverden de "vissersboot" door onze muziek en geweldige dansmoves om tot een echte "partyboot". Al was het af en toe wel moeilijk om ons evenwicht te behouden omwille van de gladde ondergrond en kleine dansvloer 😉.


Uiteraard hebben we daar nog zo'n duizenden andere onvergetelijke dingen beleefd. Dankzij ons (en de vorige kazou-vakantiegangers) kan de Sloveen, waarvan we zo ongeveer dagelijks een ijsje kochten, nu ook een een paar woordjes Nederlands: potje en hoorntje 😉. We hebben ons helemaal gegeven tijdens de vele spelletjes zoals carcassonne, cluedo, laddercompetitie, één tegen allen, een fotowedstrijd... En natuurlijk zijn we nog zo'n ontelbare keren in het water gedoken: in de voormiddag, namiddag en zelfs eens een keertje bij zonsondergang.Deze vakantie is er eentje die ik nooit zal vergeten en dat komt niet alleen door de vele activiteiten en het prachtige Piran, maar zeker en vast ook door het geweldige gezelschap dat ik daar had! Ik heb daar vele nieuwe mensen leren kennen en nieuwe vrienden gemaakt die ik voor altijd in mijn hart heb gesloten. En natuurlijk ook een dikke merci aan de moni's (die ook voor een deel van deze foto's gezorgd hebben).


 Hebben jullie al eens een bezoekje gebracht aan Slovenië?

Reacties