Bellewaerde

Gisteren is er weer al eens een daguitstapje voor 100 % geslaagd: Bellewaerde. Dit is een pretpark en dierentuin in één, twee vliegen in 1 klap. Beter dan dat kun je toch niet hebben en het belangrijkste van al weten jullie nog niet: het is daar SUPER proper. Bellewaerde is het properste park dat ik ken.

Ik hou van de natuur en de dieren die zich in het park bevinden en ik kijk er dan ook graag naar. Zo heb ik gisteren zelfs mijn familie weer eens ontmoet ;-).Maar natuurlijk hou ik nog net iets meer van de vele attracties in het park en ik wil jullie graag laten kennis maken met mijn favoriete attracties in Bellewaerde.

Deze rollercoaster behaald een snelheid van 50 km./u. en een hoogte van 15 meter. Wat ik hier zo leuk aan vind is dat het zich afspeeld in de Maya tempel en je kan dus niet zien wat je nog te wachten staat op deze avontuurlijke weg in het donker. 

In de Screaming Eagle word je eerst aan 70 km./u. de lucht in gekatapulteerd tot een hoogte van 52 m. en daarna maak je terug een vrije val naar beneden. In deze attractie krijg je echt kriebels in de buik. 

Dit is een attractie voor het hele gezin. Hier daal je deze wilde bergrivier af en kom je heel wat stroomversnellingen, draaikolken en rotsen tegen waar geen ontsnappen aan is. Niemand haalt hier droog de eindmeet. 

Dit huis is een eerbetoon aan Houdini (illusionist, goochelaar, boeienkoning). In het eerste deel van de attractie kom je wat meer te weten over de legendarische Houdini waarna je uitgenodigd wordt om in de volgende kamer plaats te nemen op een van de vele banken. Daarna kan het spektakel beginnen waarbij je zintuigen hard op de proef worden gesteld. Dankzij deze illusie verlaat je dit huis niet zonder een misselijk en verward gevoel. Als je wilt weten wat daarbinnen nu precies gebeurd moet je zelf maar eens een kijkje gaan nemen.


Niagara
Dit is een attractie voor de waterliefhebbers onder ons. Eerst word je door een boot naar een hoogte 20 meter hoogte gebracht en kan je eens boven aangekomen genieten van een prachtig uitzicht over Bellewaerde. Maar dan moet het spannendste nog komen: een afdaling die eindigt in een gigantische plons in het water. Hier kom je zeker en vast niet droog in uit. Gelukkig kan je je een beetje verder laten drogen in een grote droogcabine.


In deze attractie moet je in een van de stoeltjes rond de mast plaatsnemen en daarna draait de gondel langzaam omhoog tot op de 16 meter. Wanneer je deze hoogte bereikt hebt kantelt de toren naar beneden (naar verschillende kanten). Deze achtbaan neemt je mee op weg aan een snelheid van 90 km./u. terwijl je een paar loopings moet doorstaan. Maar dar is nog niet alles: je wordt teruggestuurd in de tijd en beleeft dit dus gewoon nog eens opnieuw maar dan achterstevoren. 

Op deze waterglijbaan met een hoogte van 10 meter met opblaasbare bootjes heb ik heel veel plezier beleefd.
Deze attractie is bij de meeste onder jullie wel gekend. De koffietassen waarin je plaatsneemt draaien rond op verschillende platvormen en door te draaien aan het wiel middenin de tas kan je het nog extra spannend maken.Ook dit is een attractie die jullie waarschijnlijk allemaal wel kennen. In deze molen kan je genieten van een zweeftocht door de lucht en een prachtig uitzicht over het park.Natuurlijk zijn dit niet alle attracties in het park en kan je van nog veel meer andere dingen genieten. Zo kan je bijvoorbeeld nog gaan kijken naar de Stunt en Dive show die ze elke vakantiedag 4 maal opvoeren. In deze show brengen ze je hard aan het lachen maar gebeuren er ook heel spectaculaire dingen. Er word bijvoorbeeld een adembenemende sprong op een hoogte van 25 meter in een zwembad van slecht 10 diameter en 4 m diep gemaakt. Nooit eerder in de wereld is deze sprong uitgevoerd. Deze show moet je echt gezien hebben.


Na zo'n lange (maar ook toffe) dag krijg je natuurlijk ook een kleine honger en ook daar is Bellewaerde op voorzien. Je kan er genieten van een verfrissend ijsje, een braadworst, een overheerlijk wafel en natuurlijk ook een pannenkoek met choco!Ik vond het alvast een geslaagde dag en zeker een aanrader om eens met het hele gezin naar toe te trekken.

Reacties