Iedereen kan tekenen!

Tekenen is iets waar ik enorm veel van hou. Soms waag ik mij eens aan iets moeilijks en zit ik uren te vloeken tot ik eindelijk een resultaat naar wens krijg. Iedere keer weer lukt het me wel maar het vraagt wel wat doorzettingsvermogen. Vandaag wou ik het eens anders aanpakken. Op Pinterest heb ik ontdekt dat je zonder veel moeite toch tot een geweldig leuk en creatief resultaat kunt komen. Natuurlijk wou ik dit graag eens uittesten en deze woensdag namiddag leek mij daar het ideale moment voor.

Ik ben aan de slag gegaan met simpelweg een beetje slijpsel. Dit kan je in je tekening verwerken zodat je al de moeilijke delen van je tekening kunt overslaan. Lekker makkelijk, toch? Je neemt gewoon een beetje slijpsel van de juiste kleur, legt het in de goede vorm, tekent de makkelijke stukken er zelf bij en tadaaa! Zo makkelijk is het. Voor mijn creaties heb ik het tekenen van golven, manen,... lekker kunnen overslaan.

Dezelfde methode heb ik ook een toegepast met echte voorwerpen. Ik liet mijn fantasie helemaal zijn gang gaan. Zo werden vijzen opeens stekels van een egel, druiven werden op magische wijze omgetoverd tot ballonnen en een paperclip mocht deel uit maken van een prachtige trompet.
Zo zie je maar dat tekenen helemaal niet moeilijk moet zijn om uiteindelijk tot een prachtig resultaat te komen.

Reacties