Pi

Ongeveer een half jaartje geleden heb ik dankzij een goede vriendin van mij, mijn interesse gevonden in het getal pi. Samen zijn wij dan ook aan de slag gegaan met het leren van de cijfers na de komma van pi en dit heb ik tot de dag van vandaag nog steeds volgehouden. We leren er ong. 10 cijfers per dag en in het weekend nemen we even pauze om alles goed te memoriseren. Op mijn school wordt er ook ieder jaar op 14/03 (pi dag) een pi wedstrijd georganiseerd. Hier heb ik mij dan ook vorig schooljaar aan gewaagd en met 164 cijfers heb ik dan ook een derde plaats kunnen bemachtigen. Daarom leg ik jullie graag even uit waarom dit getal mij zo fascineert en wat mij overtuigd om dit projectje verder te zetten.

  • Het getal pi kom je heel erg veel tegen in de wiskunde en ik vind het dan ook heel leuk om meer dan 3,14 over dit getal te weten.
  • Ik interesseer mij heel erg in het Latijn en in het Griekse alfabet. Pi komt dan ook in het Griekse alfabet voor en dat is dan ook een reden te meer om door te zetten met het leren van de cijfers na de komma van dit getal.
  •  Dankzij deze bezigheid verveel ik mij nooit. Iedere keer als ik mij een beetje verveel leer ik er nog eens tien getalletjes bij.
  • Omdat het getal pi oneindig is kan je ook nooit stoppen met het leren van de getallen. Dat maakt het nog maar eens extra leuk.
  • Het leren van het getal pi vind ik ook een enorme uitdaging. Het is gewoon leuk om zoveel mogelijk getallen na de komma te kennen.
Zijn er onder jullie ook nog zo'n zotten die hieraan beginnen ;-)?


Reacties