Wat we deden tijdens onze tweedaagse naar de Voerstreek

Sommigen onder jullie hebben het misschien al gezien op Instagram en Facebook, donderdag ben ik op tweedaagse met school vertrokken naar Voeren. Donderdag morgen rond 8 uur stond de bus ons op te wachten aan school om aan een eindeloze busrit te beginnen. Voor ik instapte wuifde ik nog even naar mijn papa en daar ging ik dan.


Dag 1
Onze eerste halte op weg naar Voeren was in Tongeren. Daar stonden het gallo romeins museum en een fotozoektocht ons op te wachten. In de voormiddag zijn we op ontdekking gegaan in het gallo romeins museum. Eerst kregen we van onze geweldige gids een rondleiding door het museum en stond er een activiteit op ons te wachten. Tijdens de activiteit mochten we als echte archeologen op onderzoek gaan. Je moest proberen zo veel mogelijk informatie te achterhalen van een persoon aan de hand van zijn/haar graf. Het graf dat ik moest onderzoeken was afkomstig van een jong, rijk meisje. Achteraf moesten we ook nog een gepaste tekening maken van het meisje aan de hand van een soort steen waarop we het blad op moesten houden, erover kleuren (telkens in dezelfde richting) en zo de tekening op ons blad tevoorschijn kwam.Graf meisje
Tekening meisje

Na de middag zijn wij op verkenning gegaan in Tongeren waarin wij op zoek moesten gaan naar een aantal foto's. We kregen een boekje waarin telkens een reeks van 3 afbeeldingen te zien waren. Van elke reeks was er maar één foto juist bv. Je kreeg 3 foto's van een hand van een standbeeld. De ene hand stak twee vingers omhoog, de andere 3 en de laatste 4. Als je het standbeeld vond wist je welke afbeelding juist was. Op elke foto stond ook een letter en met al de letters van de juiste afbeeldingen konden we een woord vormen. Als hulpmiddel kregen we natuurlijk ook een stadsplan en de straatnamen van waar we al de afbeeldingen konden terugvinden. (Maar je kan ook net zoals ik vele voorbijgangers om hulp vragen natuurlijk ;-)).

Ambiorix


Hierna hebben wij onze reis verder gezet richting Voeren. Daar waagden we ons eerst nog even aan een spelletje boerengolf voor we naar onze verblijfplaats reden. De boerengolf was niet echt bepaald mijn ding maar we hebben toch goed gelachen!
Daarna kwamen we dan eindelijk aan bij onze verblijfplaats. Eerst hebben we daar iets gekregen om te eten, daarna kwamen mochten we eindelijk onze kamer verkennen en vervolgens mochten we deelnemen aan één van de 5 avondactiviteiten. Ik heb mijn avond rustig doorgebracht met de Franse film: les profs. Hierna was onze eerste dag Voeren al afgelopen.


Onze verblijfplaats!
Dag 2
De tweede dag vlogen we er al meteen in. Na ons ontbijtje vertrokken we al meteen richting Beringen. Daar konden we ons in de voormiddag even lekker ontspannen in het zwembad sportoase. Dit zwembad beschikte over twee geweldige glijbanen maar toch heb ik nog net iets meer tijd doorgebracht in het zalige bubbelbad. 


In de namiddag hebben we ons verdiept in de wereld van de mijnwerkers. We gingen namelijk een kijkje nemen in het Mijnmuseum te Beringen. Eerst kregen we een rondleiding in de nagebouwde mijnen waar we een idee kregen van in welke omstandigheden de mijnwerkers moesten werken. Daarna namen we een kijkje in het originele gebouw waar de mijnwerkers hun loon ontvingen, zich omkleedden, zich douchten,... Dit vond ik heel indrukwekkend om te zien.


Lockers waarin mijnwerkers hun kleren bewaarden.Hierna kregen we nog een lekker drankje en een zakje chips waarna we terug op de bus stapten en weer richting school reden. Zo zagen mijn twee dagen Voeren er dus uit!

Reacties