Megaboekenshow

Een paar weken geleden hebben wij voor Nederlands de opdracht gekregen om een Megaboekenshow te organiseren voor de eerste jaars van onze school. Vorig jaar waren wij zelf te gast op de Megaboekenshow van de 2de jaars waardoor wij al min en meer wisten wat dit allemaal inhoud. Maar omdat jullie dat natuurlijk niet weten leg ik het graag even voor jullie uit. Voor de Megaboekenshow wordt je ingedeeld in groepjes van ongeveer 10 man en krijg je per groepje een thema toegewezen. Andere landen en culturen was het thema dat wij toegewezen kregen en rond dit thema moesten wij dan kan allemaal een boek lezen die we achteraf  in de Megaboekenshow moesten voorstellen.

Het boek dat ik gelezen  heb heet Henna op je huid van Dirk Bracke. Het boek gaat over Touria, een 15 jarig islamitisch meisje, die samen met haar 2 broers, zus en ouders in Antwerpen woont. Touria wil net als ieder ander meisje van haar leeftijd hippe, mooie kleren dragen, op vrijdag naar café gaan, af en toe eens verliefd worden,... Maar haar geloof en haar strenge vader maken het haar niet altijd even makkelijk. In dit verhaal zoekt Touria naar een voorzichtig evenwicht tussen traditie en westerse cultuur. Dit boek is een echte aanrader!

Zo luidde mijn promopraatje voor mijn boek. Ik ben heel blij dat ik dit boek gelezen heb en ik ben ook blij met mijn promopraatje van (zoals gevraagd) ong. 1 minuut lang. Maar enkel een promopraatje is natuurlijk niet voldoende. We moesten ook ons standje nog origineel aankleden en dat hebben we als volgt gedaan. Met behulp van washi tapen hebben we een grote wereldkaart in 10 delen verdeeld (1 deel per persoon). In elk deel lag een land waar één van de boeken zich afspeelde, de leerlingen mochten met een pijl en boog (die ze in het midden van onze presentatie al kapot hebben gekregen en ik alle geluk nog een reserve balletje mee had, je weet namelijk maar nooit 😉) op de kaart schieten en het boek dat bij het vak hoorde waarin de pijl belande werd dan voorgesteld.

Credits: College Hagelstein
(Ons standje staat in het midden maar dat had je waarschijnlijk al wel door 😉.)

Met behulp van een aantal vlaggen die ik ineen geknutseld heb, een wereldbol, wegwijzers en nog vele andere attributen maakten we ons kraampje helemaal af. Natuurlijk mocht ook een overheerlijke traktatie niet ontbreken en wat is er nu gepaster dan Marokkaanse koekjes?!

Als je dacht dat dit alles was zit je er behoorlijk naast. Iedereen verkleedde zich naar een personage uit zijn boek en dankzij een geweldige leerling van mijn mama had ik die dag een ontzettend warme maar toch ook prachtige hoofddoek op. Ook mocht ik van haar een tajine en henna lenen. De tajine kreeg een mooi plaatsje in ons standje en de Henna kreeg dan weer na lang knoeien een mooi plaatsje om mijn hand.


Graag wil ik haar bedanken voor al het materiaal dat wij mochten gebruiken waardoor ons standje perfect werd. Dit doe ik al te graag via deze weg jammer genoeg de kans dat zij dit te lezen krijgt is niet al te groot, maar daar heb ik een oplossing voor bedacht! Vandaag heb ik de handen uit de mouwen gestoken om een bedank kaartje te maken voor haar en hopelijk vindt ze het mooi. Wat vinden jullie er van?


Reacties