The most wonderful time of the year

The most wonderful time of the year begint eigenlijk al vele dagen voor 25 december. Om eerst al een beetje in kerststemming te komen werd de zolder nog eens helemaal overhoop gehaald om de kerstboom (ja, het is geen echte, I know) te vinden en die daarna dan ook een mooi plaatsje te geven in onze living. Vroeger keek ik er altijd ontzettend naar uit om de kerstboom mee te helpen versieren maar daar kan ik nu jammer genoeg alleen nog maar van dromen. Op dat moment moet ik namelijk mijn "prachtige" schoolboeken bewonderen in plaats van de mooie kerstboom. Maar toch kan ik er keer op keer van genieten als ik dan 's avonds zo'n mooie boom in ons huis zie staan 😉.

zelfgetekend met Adobe Sketch

Maar wat is nu een kerstboom zonder pakjes eronder? Daarom ging ik dan ook aan de slag om het mooiste pakje ooit voor mijn ouders te maken. Na een dagje, wanneer ik heel Pinterest doorpluist had, had ik het beste idee ooit: een gepersonaliseerde kalender! Niet zo eentje van Albelli, je weet wel van die reclame die je al duizend keer gezien hebt, maar wel een zelfgemaakte kalender.

Ik wachtte de juiste moment af en wanneer ik even alleen thuis was schoot ik in actie. Ik zocht een oude ringmap en met al mijn macht trok ik de ringen er uit. Daar moesten dan achteraf de bladen komen aan te hangen. Door de ringen kon je dan ook met punaises de kalender omhoog hangen. Daarna greep ik naar mijn computer en maakte ik in Word de beste kalender ooit! Die drukte ik dan af en kleefde ik daarna op stevig papier. Om de kalender dan nog een beetje te personaliseren zocht ik 12 foto's uit die de kalender helemaal af zouden maken. Ik doorpluisde al de foto's van mijn ouders op Facebook (moet je ook zeker eens doen, kan je nog eens goed lachen met al die herinneringen 😉) en kleefde die mee op de kalender. Na veel geknoei slaagde ik er in om mijn pakje in te pakken en vervolgens legde ik het stiekem onder de boom.


Natuurlijk moesten we dan ook al onze vrienden nog prettige feestdagen wensen met een origineel kerstkaartje. Ieder jaar proberen we er iets moois van te maken en dit jaar deden we dat aan de hand van kersttekeningen. In opdracht van mama ging ik aan de slag en zij verwerkte mijn tekeningen dan in een prachtig kerstkaartje. Daarna was het afwachten totdat de kaartjes geleverd werden en dan konden we beginnen met het schrijven van de enveloppen wat eigenlijk nog moeilijker is dan je denkt omdat je zeker niemand wilt vergeten. Ten slotte mochten mijn papa en ik voor postbode spelen want het is namelijk niet al te gemakkelijk om een brief te versturen als je het adres niet kent.


24 december, mochten na lang wachten eindelijk de pakjes onder de kerstboom geopend worden. Al de pakjes hadden we mooi versierd: er zat een mooi lintje rond, een takje van onze boom uit de tuin was er aan vastgeknoopt en ook een foto van de gelukkige voor wie het pakje bestemd was blonk op het bruine inpakpapier. Ongeduldig maakte ik mijn pakjes (ja hoor, het waren er 2!) open en ik was zo gelukkig wanneer ik daarin vele skikousen vond voor mijn eerste skivakantie met kazou in de krokusvakantie en een doosje met daarin verschillende soorten washi tape, een sportband waar ik mijn gsm in kan steken tijdens het lopen en de nieuwe cd van Niels Destadsbader, waarmee ik op dit moment luidkeels ben aan het meezingen. Daarna was het mijn beurt om mijn pakje af te geven. Ik was ontzettend zenuwachtig maar dat was nergens voor nodig want ze vonden het geweldig.


Na het pakjes festijn trokken we naar mijn grootouders voor het eerste familiefeest. De fondue was zoals ieder jaar weer overheerlijk en ik heb mijn buikje er goed van rond gegeten. Samen met mijn nichten heb ik me daar ook goed geamuseerd  met musical.ly dat bij de meeste onder jullie wel gekend is denk ik. Maar voor wie dit net als mijn 2 nichten niet kent leg ik het snel even uit. Bij musical.ly is het de bedoeling om filmpjes te maken door te playbacken. Je kan zelf een liedje uitkiezen en dan filmen maar! Wanneer ik dit aan mijn nichten (21 en 23 jaar) had uitgelegd maakten we natuurlijk ook samen een filmpje. Hieronder kunnen jullie meegenieten van het resultaat.Op Kerstmis zelf ging het volgende feest al van start. Ook dit maal at ik mijn buikje weer rond en genoot ik vooral van de zelfgemaakte rijstpap die ik de dag voordien samen met mijn mama met veel liefde heb gemaakt.

Zo zit Kerstmis er al weer op en kunnen we beginnen af te tellen naar het nieuwe jaar. Eerst even bekomen van deze feesten en dan kunnen de volgende feesten weer beginnen. Wat is 2016 toch weer voorbij gevlogen. 

Reacties