"Songs with ukulele make you feel better"

Het is nu al vier en half jaar geleden dat ik mijn liefde voor de gitaar heb leren kennen. De droom om een muziekinstrument te kunnen bespelen had ik al van jongs af aan maar welk instrument dat dan zou moeten zijn, daar had ik nog geen flauw idee van. Tot de dag dat ik mij moest gaan inschrijven in de academie en ik meteen helemaal verkocht was door dit prachtig instrument nadat ik een bezoekje had gebracht bij de gitaarleerkracht. Dit is dan ook hoe alles begon. Ik weet dat dit niet zo'n spectaculair verhaal is maar ik ga die dag nooit vergeten want sinds die dag is mijn liefde voor muziek alleen nog maar gegroeid. Ondertussen heb ik mijn diploma notenleer al binnen, heb ik er al drie jaar gitaarlessen met noten en een jaar en half gitaarlessen met akkoorden op zitten. Ik ben enorm fier op wat ik al heb bereikt maar toch vond ik dat het eens tijd was voor iets nieuws.

Vroeger was mijn droom altijd om meerdere instrumenten te kunnen bespelen en die droom is dan ook uitgekomen: ik heb namelijk een ukelele gekocht! Een goede vriendin die ook gitaar speelt heeft ook een ukelele gekocht en zo kunnen we dan samen aan de hand van YouTube-filmpjes, internet, boeken,... ukelele leren spelen. Natuurlijk ga ik ook nog verder met gitaar spelen want die zou ik voor geen geld kunnen missen! 

Grote en kleine broer Na een beetje Pinteresten, een paar YouTube- filmpjes kijken en een half uurtje oefenen kon ik al mijn allereerste liedje spelen: Hakuna Matata. De hele avond lang heb ik dit liedje door het hele huis laten weergalmen want geloof het of niet, mijn ukelele maakt meer lawaai dan mijn gitaar. Ondertussen kan ik ook al het liedje Jolene spelen van Dolly Parton dat ik nu al redelijk goed onder de knie heb. In het begin was het wel een beetje wennen want zoals jullie wel weten telt een gitaar zes snaren en een ukelele maar vier. Dat zorgt er dan ook voor dat al de akkoorden anders zijn dan op de gitaar en dat was wel even wennen. Om een voorbeeldje te geven heb ik hieronder een afbeelding geplaatst waarop je kan zien dat één en hetzelfde akkoord heel anders wordt genomen op een gitaar dan op een ukelele. Hopelijk lukt het me om morgen al deze akkoorden uit elkaar te houden 😉.


Voor diegene die ook graag ukelele willen leren spelen heb ik ook nog een paar makkelijke akkoorden voor jullie op een rijtje gezet. Ik ben mijn hart verloren aan dit schattig hawaiiaans instrument en dat is niet alleen vanwege de grote (of beter gezegd kleinte) van dit instrument maar vooral vanwege de prachtige, vrolijke klank. Dit verklaart dan ook de keuze van de titel van mijn blogbericht: "Songs with ukulele make you feel better".


Reacties