Workshop boekbinden

Sinds onze eerste workshop hebben mijn mama en ik de smaak echt wel te pakken. We hadden namelijk zo genoten van moeder-dochterdagje dat we dachten: waarom zouden we dit niet nog een keertje doen? Zo gezegd, zo gedaan en we namen meteen een kijkje op de site van De Banier of er nog een leuke workshop in het vooruitzicht stond. En ja hoor, de workshop handgemaakt boekje trok meteen onze aandacht. Vol enthousiasme schreven we ons in voor alweer een tof moeder-dochternamiddagje.

Iets vroeger dan nodig vertrokken we richting Mechelen. Nadat we een lekkere fruitsap (en stiekem ook een beetje chips) hadden gedronken op een gezellig terrasje liepen we naar onze nieuwe creatieve uitdaging. Tegen half 2 kwamen we weer aan in De Banier en namen plaats op een stoel in het voor ons ondertussen al vertrouwde atelier. We kwamen met z'n vijven ongeveer op hetzelfde moment aan waardoor we meteen aan de slag konden gaan. Onze lerares stelde zich voor als Nadine. Ze was een hele lieve vrouw met vooral heel veel geduld. Bedankt daarvoor, want dat is iets dat wij soms wel eens te kort komen. 

Eerst begonnen we met het maken van onze kaft. Godzijdank dat Nadine voor ons het karton al uitgesneden had want dat is blijkbaar millimeterwerk. Het enige (allee, hier heb ik toch ook al mijn werk mee gehad) wat wij nog moesten doen was een leuk papiertje uitzoeken en onze kaft versieren. Daarna moesten wij onze katernen vouwen per drie en met behulp van een sjabloon gaatjes in onze katernen en in ons karton vouwen. Ten slotte kwam het leukste deel: het naaien. Dit was niet al te gemakkelijk omdat ik te hard aantrek en daarom niet onder mijn vorige lussen kan steken. Exact ditzelfde probleem heb ik altijd met het haken. Ik trek daarbij ook altijd zo hard aan dat ik met mijn haaknaald nooit door de vorige steek heen krijg. Maar het is mij dan toch gelukt en ik ben super blij met het resultaat. Ik denk niet dat ik het ooit zou durven om in mijn handgemaakt boekje te schrijven.

Wat vinden jullie van mijn handgemaakt boekje?

mijn boekjeDe witte pagina's die waarschijnlijk voor eeuwig wit zullen blijven.

mijn mama's en mijn boekje

Reacties