Bullet journal

Ik heb jullie een tijdje - eigenlijk al zo'n vier maanden - geleden in dit berichtje verteld dat ik aan bullet journaling doe en daar dan ook eens een blogberichtje over zou schrijven. En hier is hij dan ook: het langverwachte blogberichtje over mijn bullet journal. Simpel gezegd is een bullet journal een schriftje dat je helpt om georganiseerd door het leven te gaan. Je kan het gebruiken als een agenda, to-do lijst, planner, bucketlist,... Ik heb heel veel werk gestoken in de lay-out van mijn bullet journal. Dit kwam ten eerste omdat ik mij nog net iets liever bezig hield met de creatieve kant dan met de praktische kant van een bullet journal maar dit kwam ook door het feit dat ik geen gebruik heb gemaakt van een echte bullet journal. Bij een echte bullet journal, die je onder andere kunt kopen in de Standaard Boekhandel, staan er puntje op elke pagina waardoor je niet zoveel meer hoeft af te meten. (Als je niet zo goed weet wat ik hiermee bedoel, moet je het maar een opzoeken. Ik kan het namelijk niet beter uitleggen 😉.) Omdat ik dit graag eens wilde uitproberen maar niet wist of bullet journalen wel iets voor mij was en een bullet journal ook niet al te goedkoop is, heb ik mijn bullet journal gemaakt met een schriftje van de Hema. Ik weet dat, wanneer je nog nooit van deze manier van plannen hebt gehoord, dit misschien heel ingewikkeld kan klinken en daarom heb ik een aantal foto's getrokken van de pagina's die in mijn bullet journal te vinden zijn. Zo krijg je een beter idee van wat je allemaal met dit schriftje kan doen. Natuurlijk zijn er ook nog veel meer andere pagina-mogelijkheden en hiervan vind je er veel voorbeelden op Pinterest. Maar doe vooral met je schriftje wat jou handig lijkt en jij leuk vindt, het is jouw bullet journal.


Index
Hiermee begint bijna elke bullet journal. In de index noteer je al je pagina's (die bij een originele bullet journal al genummerd zijn) met de bijhorende pagina nummer zodat je alles snel terugvindt.


Key

Of met andere woorden: de legende. Hierin schrijf je de belangrijkste symbolen op die je gaat gebruiken in je bullet journal. Dit kan natuurlijk bij iedereen anders zijn, laat die mayonaise maar eens draaien zou ik zeggen (en voor wanneer je even zonder inspiratie zit, kan het internet je beste vriend zijn 😉).


It's me ... & A- Z about me
Deze pagina's hebben nu niet bepaald veel te maken met plannen en organiseren maar ik vind het toch belangrijk dat iedereen die deze bullet journal vastneemt, weet wie de eigenaar van dat schriftje is.Future log
Dit is een agenda ingedeeld in maanden, wat ik heel makkelijk vind om een globaal overzicht te krijgen van mijn vrije en onvrije dagen. Ik kleur hierop de dagen in de kleur die past bij de activiteit (bv. vrije dag, vakantie, verjaardag of een andere activiteit) van die dag (zie key).Daily log
Daily log staat eigenlijk gewoon gelijk aan agenda. Hier verduidelijk ik het kleurtje dat ik aan die dag heb gegeven in mijn future log en schrijf ik al mijn taken in die ik die dag moet voltooien.
Year in pixels
Op deze pagina geef ik elke dag een kleurtje naar gelang mijn stemming van die dag. Zo bekom ik tegen het einde van het jaar een overzicht van hoe mijn jaar verlopen is.


Movies to watch
Deze pagina spreekt denk ik wel voor zich. Hier pen je al de films neer die je eens een keertje wilt zien en vinkt ze af wanneer je dat gedaan hebt. Zo simpel is het!


Series to watch
Op deze pagina kan je bijhouden welke afleveringen je van je favoriete reeks al gezien hebt en welke nog niet. Gedaan met het uren zoeken naar de aflevering waar je de vorige keer was gebleven!


Books to read
Hier kan je je boeken-verlanglijstje neerpennen en wanneer je dat boek gelezen hebt het boek simpelweg inkleuren. Dus nu weet je wat je elke keer moet meenemen op een tripje naar de boekenwinkel hé 😉.


Blogpost ideas
Deze pagina is uiteraard niet bij iedereen van toepassing maar voor mij is dit super gemakkelijk! Het is trouwens je eigen bullet journal en je maakt er dus ook pagina's in die voor jou goed van pas kunnen komen. Je kan deze pagina ook nog altijd gebruiken om andere ideetjes op neer te pennen natuurlijk.


Quotes
Deze pagina is weer iets persoonlijks. Ik hou namelijk heel veel van quotes maar in ze onthouden ben ik nu niet echt bepaald een kei. Daarom is deze pagina precies wat ik nodig heb. Wanneer ik een toffe quote tegenkom neem ik snel mijn bullet journal erbij en zorg er zo voor dat ik die quote nooit meer zal vergeten.


Places to go
Op deze pagina noteer ik alle plaatsen in de wereld die ik graag eens met mijn eigen ogen zou willen zien. Ook al weet ik dat het waarschijnlijk nog een tijdje duurt voordat ik al die steden mag afvinken, vind ik dit een super toffe pagina. Dromen mag immers toch hé? Naast deze pagina heb ik ook de kaart van Europa getekend (met kalkpapier wel is waar) waarop ik al de landen inkleur die ik reeds heb bezocht.
Hebben jullie ook een bullet journal?

Reacties