Bullet journal 2018

Vorig jaar heeft het bullet journal virus mij te pakken gekregen en nu, zo'n 8 maanden later ben ik er nog steeds helemaal fan van. Daarom ben ik een tijdje geleden dan ook weer begonnen met het maken van mijn nieuwe bujo voor het jaar 2018 en heb ik mij dan ook voorgenomen om dit jaar mijn bujo beter bij te houden dan ik vorig jaar gedaan heb. In tegenstelling tot vorig jaar heb ik deze keer gebruik gemaakt van een echte bullet journal - zo één met stipjes en al -  van het merk Mus en heb ik dit jaar bovenop de kleurpotloden, Staedtler en Tombow stifjes ook meer gebruik gemaakt van washi tape en pastel fluostiften. Die pastel fluostiften heb ik mij nog maar recent aangeschaft en heb er zeker geen spijt van. Zij maken mijn bujo helemaal af! Ook heb ik natuurlijk - alvorens ik begon aan mijn nieuwe bujo - opnieuw veel opzoekwerk gedaan op Pinterest en zo vele nieuwe pagina's ontdekt en heb ik ook alle vorige pagina's van een nieuwe layout kunnen voorzien. Hopelijk kan ik dankzij dit berichtje (en natuurlijk ook nog met dit berichtje) inspiratieloze bujo-lovers een beetje inspireren.


Future log
Ook dit jaar heb ik gebruik gemaakt van een future log maar dan in een helemaal andere stijl. Naar mijn mening geven deze 4 pagina's een kort en duidelijk overzicht voor het hele jaar. Data zoals verjaardagen, feestdagen en vakanties kan ik hier allemaal in kwijt.Monthly log
Mijn monthly log kun je niet bepaald een "traditionele" monthly log noemen want de mijne bestaat namelijk uit 3 delen: mijn memories, mood tracker en weekly log. In mijn memories pagina maak ik een tekening of plak ik een foto van mijn 4 favoriete herinneringen van die maand. De pagina ernaast is mijn mood tracker die ik simpelweg met een beetje kalkpapier in mijn bullet journal weet te toveren en tot slot plan ik de rest van mijn week makkelijk in op mijn pagina's met telkens een andere leuke spreuk op. 


It's me...
De it's me pagina is een pagina die nooit mag ontbreken in mijn bullet journals. Iedereen mag (moet) namelijk weten wie de eigenaar van deze bujo is en uiteraard vind ik het ook ontzettend leuk om deze pagina te maken.


Travel
Door de voorgedrukte kaart in deze bujo kon ik het echt niet laten een travel pagina te maken. Al de plaatsen waar ik ooit al eens ben geweest heb ik hierop aangeduid en de vele plaatsen -waarvan ik er dit jaar minstens eentje van ga mogen afvinken want ik ga namelijk op kazou vakantie naar Slovenië, oooh wat kijk ik daar naar uit -  die ik graag eens wil bezoeken konden uiteraard ook niet ontbreken op deze pagina.Books to read - Series tracker
Bij zo'n Netflix- en boekenfanaat als ik konden deze twee pagina's uiteraard niet ontbreken. Hierin kan ik makkelijk bijhouden welke boeken ik nog graag wil lezen en welke afleveringen ik nog niet bekeken heb. 


Movies to watch - Wishlist
Movies to watch is natuurlijk ook een pagina die niet kan ontbreken in mijn bujo, maar is in tegenstelling tot mijn wishlist pagina niets nieuws. Mijn wishlist pagina is tot nu toe nog leeg maar tegen mijn verjaardag zal die wel goed vol staan en zal ik die ook per toeval zo eens laten openliggen op de tafel ;-).


Brain dump - Blog post ideas
Ook mijn brain dump pagina - een pagina waarin je simpelweg al je ideeën, gedachten,... in kwijt kan - is iets volledig nieuws. Ik heb deze pagina leren kennen in de facebookgroep "Bullet journal België" waar ik onlangs nog lid ben van geworden. De pagina voor mijn blog post ideas heb ik dan weer in een helemaal nieuw jasje gestoken en hopelijk gaat deze pagina me dan ook helpen om mijn goed voornemen om meer te bloggen dit jaar goed vol te houden.


Hebben jullie ook een bujo?

Reacties

 1. Creatief zeg! Niet alleen in schrijft maar ook met tekenen. Knap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, hoe mooi ingevuld! Ik ben jaloers, want ik zou het niet kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahh zo leuk! Ik ben ook aan het bullet journal'len, maar veel meer minimalistisch haha. Ik zou het zo uitgebreid niet kunnen! Maar je hebt we wel op nieuwe spread-ideeen gebracht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Fijn om te horen dat je hier wat inspiratie opgedaan hebt!

   Verwijderen
 4. Wauw wat heb je hem mooi vormgegeven, bij mij zou het er denk ik heel chaotisch uitzien haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amai! Heel leuk gedaan! Kan ik alleen jaloers op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk om van je agenda zo een kunstwerk te maken! moet veel tijd in kruipen denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super dat je zoveel tijd in je agenda stopt! erg creatief en mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Knap gedaan !! Ik ben ook begonnen met het handletteren. Maar, zo’n bullet journal, daar durf ik mij nog niet aan wagen! Knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zou ik mogen vragen welke fineliners je gebruikt? Ik heb hetzelfde bujo maar bij mij drukken de fineliners steeds door...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik de fineliners van Staedtler en ben hier een enorm grote fan van. Af en toe drukken deze ook wel door, maar niet zo hard als andere stiftjes. En als dat wel het geval is lijm ik die twee pagina's altijd aan elkaar.

   Verwijderen

Een reactie posten