Ik netflix, jij netflixt, wij netflixen

Vijftien, dat is het aantal dagen die we nog maar te gaan hebben vooraleer de lente van start gaat. Je zou dus denken dat het zonnetje langzaamaan al wat meer te voorschijn zou moeten komen maar in plaats daarvan begon het zaterdag weliswaar te sneeuwen. In plaats van dat de weergoden ons een witte kerst gunden, gaven ze ons sneeuw tijdens de examens en in begin maart. Hoe is dat nu toch mogelijk?! Het feit dat ik liever een witte kerst had gehad en nu een al een zacht zonnetje op mijn huid, wil uiteraard niet zeggen dat ik geen fan ben van de sneeuw. In tegendeel zelfs! Je kan zoveel leuke dingen doen met deze temperaturen. Te beginnen met een sneeuwman maken.

Dat is iets waar ik mij zaterdag wel niet aan gewaagd heb, maar toch heb ik ergens het gevoel van wel. Tijdens mijn wandeling van en naar de bakker in de sneeuw heb ik namelijk zoveel kinderen in de sneeuw zien spelen, achter een hek kinderen horen brullen van plezier tijdens hun sneeuwballengevecht en een meisje met veel te groten sneeuwbotten met een glimlach tot achter haar oren in de sneeuw zien zitten. Nog nooit heb ik zo hard genoten van een wandeling die niet veel verder dan het einde van de straat al halt houdt.

De tweede activiteit - en ja, ik vind dat ik dit een echte activiteit mag noemen - is simpelweg onder een lekker warm dekentje kruipen met een goede serie op het scherm. Dit klinkt misschien belachelijk maar ik kan hier soms toch o zo hard van genieten. Ik denk dat er velen onder jullie zijn die deze mening met mij delen en speciaal voor jullie zet ik in dit berichtje mijn drie favoriete series op Netflix op een rijtje. Wat moet je toch kijken eens je favoriete serie op zijn einde loopt? Graag help ik jullie met jullie zoektocht naar een nieuwe top-serie.

13 Reasons Why
★★★★☆ 1 seizoen
In deze serie wordt het verhaal van een meisje genaamd Hannah Baker, die zelfmoord pleegde, verteld aan de hand van cassettebandjes. Voor haar dood nam ze namelijk 7 bandjes - met A en B kant - op waarin ze de 13 redenen van haar dood aanhaalt. Elke tape is ook gewijd aan een persoon en die personen krijgen dan ook één voor één die tapes in handen met de bedoeling te weten te komen, hoe zij er voor gezorgd hebben dat Hannah haar leven beëindigde. Ook Clay, een heel goede vriend van Hannah, vindt op een dag deze cassettebandjes voor zijn deur en heeft het heel moeilijk met eerst en vooral haar stem weer te horen. Maar welke tape is aan hem toegewijd? En wat heeft hij haar aangedaan?

The 100
★★★★★ 4 seizoenen
De serie speelt zich 97 jaar na een nucleaire oorlog af. De enige overlevenden zweven rond boven de aarde in ruimtestations die zich gebundeld hebben tot een geheel: De Ark. De Ark is een plaats waar mensen voor het kleinste misdrijf de ruimte ingestuurd worden en indien je jonger dan achttien jaar bent wordt je opgesloten. Maar omdat de nucleaire ramp nu al zo'n eeuw geleden plaatsvond, geraakt de zuurstof langzaamaan op en sturen ze als gevolg de 100 gestrafte jongeren op verkenning uit naar de aarde. Eén van die jongeren is Clarke, wiens vader ooit de ruimte ingestuurd is geweest en haar moeder arts is, en zij heeft dus samen met 99 anderen de belangrijke taak om te ontdekken of de aarde weer leefbaar is. PS: In april zou het vijfde seizoen van start gaan. Ik kijk er nu al naar uit!

Pretty Little Liars
★★★★★ 7 seizoenen
In "Pretty Little Liars" volg je de levens van 5 vriendinnen, genaamd Aria, Emily, Hanna en Spencer en de Queen Bee Alison die wonen in het stadje Rosewood. Je zou denken dat hun leven perfect is maar wanneer Alison op een avond verdwijnt en ook één jaar
later haar lichaam gevonden wordt, slaat hun leven om in een hel! Op Alison haar begrafenis krijgen de vier vriendinnen een sms ondertekend als -A. Deze persoon kent al hun geheimen waar enkel Alison van wist. Volgens haar waren dat ook de dingen die vrienden bij elkaar hielden. Zij kende ieders geheim maar Alison zelf was wel heel goed in het bewaren van de hare. De vier vriendinnen komen alsmaar meer te weten over Alison, terwijl hun leven wel verder geruïneerd wordt door -A. Deze hele serie draait rond het ontrafelen van wie de persoon achter -A is en wat er juist met Alison gebeurd is.
  
Momenteel ben ik bezig met het bekijken van seizoen 6 van Pretty Little Liars en zou deze serie echt iedereen aanraden. Natuurlijk de andere twee series ook maar The 100 en Pretty Little Liars zijn wel duidelijk mijn favorieten. Ik kan echt helemaal opgaan in deze series, in de zetel, onder een warm dekentje.

Ik zou er wel van versteld staan moest ik de enige zijn die dit gevoel kent, dus wat denken jullie ervan om je favoriete series met mij te delen net zoals ik gedaan heb. Toch niets leukers dan nieuwe series te leren kennen en je liefde voor een bepaalde serie met andere mensen te kunnen delen. Mijn vraag voor jullie luidt dan ook simpelweg:

Wat zijn jullie favoriete series? 

Reacties

 1. Docter Who vind ik persoonlijk een topper!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou van netflixen!! The 100 ken ik nog niet, klinkt wel tof.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The 100 is echt de moeite waard om te kijken. En ja hè, Netflix is echt top!

   Verwijderen
 3. 13 reasons why vond ik verrassend goed. Pretty little liars kwam ik gewoon echt niet door.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toevallig vandaag ook een artikel geplaatst met mijn favoriete Netflix series van Februari. Ik heb toen o.a. The Sinner en Tiempos de Guerra gekeken:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben totaal gene tv mens. Eerst even kijken hoe ik netflix moet schrijven. Technisch vind ik het een uitkomst. Niet gebonden aan de bagger die de omroepen brengen. Lijkt me heerlijk om zelf te bepalen wat je kijkt, Zoals nu, op een druilerige middag. Misschien voor mij later ......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben echt aan het kijken welke serie ik nu wil gaan beginnen! PLL schijnt inderdaad leuk te zijn, maar ik weet niet... Trekt me op de een of andere manier toch niet zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jullie wel netflixen, ik nog niet. Ik zie veel over netflixen voorbij komen. Leuk om te weten naar welke series jullie kijken

  http://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten